Ana içeriğe atla

Toplu SMS

SMS NEDİR?

SMS (İngilizce Short Message Service; Kısa Mesaj Hizmeti), cep telefonu aracılığı ile yazılan mesajın bir cep telefonundan diğer bir cep telefonuna gönderilmesi, mesajlaşması hizmetidir.
SMS İngilizce Short Message Service ifadesinin kısaltmasıdır. Cep telefonları arasında yazılan 160 karakter ve altında ki haberleşme metinlerine SMS denir. Sms ler ses aktarım verileri gibi belirli iletişim ve santral yazılımlarının kurulu olduğu sunucular ile Gerçekleştirilmektedir.

Toplu SMS Nedir ?

Belirli santral yazılımları ile gerçekleşen sms Gönderimleri , bu santral yazılımlarının çoğalması , ve ücretsiz uygulamalarının çıkması ile kendi sunucularına bu yazılımları kuran kişi ve firmalar tarafından sms gönderimleri başladı. Daha sonra müşteri talepleri doğrultusunda exceden sms gönderme programı , veritabanından sms gönderim işlemleri gibi özel yazılımlar ile toplu sms gönderim işlemleri başladı. Bu firmalar için bulunmaz bir reklam kaynağı haline gelince hızla yayıldı. Öyle ki kişiler cep telefonlarında sayısız smsler ile karşılaşır hale geldiler. Toplu Sms gönderim talepleri öyle hızla artıyordu ki , cep telefonu sahipleri bu durumdan şikayetçi hale geldiler. Özellikle bu sistem üzerinde bir kontrol mekanizmasının olmayışı art niyetli , ve kötü içerikli sms lerin artmasına sebep oldu. Cep telefonu sahipleri bu art niyetli smsler ile dolandırılmaya başladılar. Nihayet bu şikayetlerin önüne geçilmesi için , Toplu SMS ve benzeri iletişim sistemleri kullanacak kişi ve firmalara standartlar ve kontroller getirildi. Bu kontrolleri sağlaması için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kuruldu. Kısa ismi BTK olan bu kuruş tarafından sağlanan lisansa sahip firmalar tarafından toplu sms gönderimleri yapılmaya başladı. Bunun da cep telefonu kullanıcıları tarafından oluşan şikayetleri gidermemesi üzerine , sadece SMS gönderimini kabul eden kişilere sms gönderimi yapılması sağlandı. Şu anda izni olmaksızın kişilere reklam vb sms gönderimi yapılamamaktadır.
    TOPLU SMS gönderimi Nasıl Gerçekleşir? Kullanılan ara yüze göre Direkt panelden kullanım ve diğer programlar aracığı ile yani Apikullanımı şekilnde 2 kısımda değerlendirebiliriz.
  • 1. Direkt Firma Panelleriden Kullanım Toplu sms gönderimi belirli özelliklerdeki sunuculardan , Toplu sms gönderimi için yazılmış özel programlar ile sizin oluşturduğunuz , ve sms gönderimi ile ilgili izinlerini aldığınız cep telefonlarına belirli programlar aracılığı ile gönderilir. ÖZTEK sms kendi geliştirdiği online, masa üstü ve android yazılımları ile sizlere en sağlıklı hizmeti vermeyi hedeflemektedir. Ayrıca online yazılımlar Sadece sms gönderimi değil müşteri ve üye bilgilendirmelerini zaman yayarak İLERİ TARİHLİ SMS GÖNDERİMLERİ sayesinde belirli gün ve kutlamaları , aidat dönemleri gibi üyeye / Müşteriye özel tarihleri önceden belirlemenize olanak sağlamakta, zamanı geldiğinde sistem tarafından bu smsler gönderilmektedir. Toplu sms gönderimleri sizin cep telefonunuzdan bağımsız olarak gerçekleştirildiğinden, Cep telefonunuzdan sms düşmez, belirli bir fiyat karşılığında aldığınız smsler bu fiyattan program aracılığı ile gönderilir. Gitmeyen SMSler yada ulaşmayan smsler hesabınızdan düşülmez, sadece gönderilen smsler ücretlendirilir.
  • 2. Api & Web Servis Kullanımı … Kullandığınız web sitesi, muhabese, takip vb uygulamardan sms gönderme alt yapısı mevcutsa bu önceden ayarlanmış kısma apiler entegre edilir ve bu şekilde kendi programınız aracılığı ile sms gönderim işlemlerini gerçekleştirmiş olursunuz. Apiler her yazılma göre farklılık göstermek ile beraber, özünde belirli verilerin , belirli bir adrese gönderilmesi ile işlem yapmaktan öteye bir şey değildir. Web servislerde temelde apiler ile aynı amaca yönelik olarak yapılan sap temelli soru cevap ilişkisinden ibarettir.


Firmamız, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan Sabit Telefon Hizmetleri ve İnternet Hizmetleri konusunda İŞLETMECİ (Operatör) lisansı alarak STH Kapsamında 
sesli ve yazılı kısa mesaj hizmetleri konusunda izinli olarak profesyonel hizmet vermektedir. 

Öztek, tüm GSM operatörlerinin santrallerine doğrudan bağlıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DERNEK TAKİP : ÜYE EKLEME SİLME DÜZENLEME VE AKTİF PASİF YAPMA.

Dernek programımızda , üye ekleme ,listeleme , düzenleme,silme , aktif ve pasif seçenekleri vardır. Şimdi bu işlemlere önemli noktaları dahilinde kısa değinelim. Dernek Üye Ekleme; Dernek takip sistemimiz de 3 tip üye ekleme seçeneği vardır bunlar daha önce değinmiştik.Belirli sabit bir üye tipiniz var ise derneğinize uygun olan üye tipi seçeneğini dernek ayarlarında işaratledikten sonra üye eklme işlemlerine başlayabilirsiniz. Öncelikle sol menu de Üyelik işlemleri ana başlığı altındaki , üyelik işlemleri seçeneğini tıklıyoruz. Karşımıza üye listesi ve üye işlemlerinin olduğu sayfa çıkıyor burada. Yukarıda ki "YENİ ÜYE EKLE" butonuna basıyoruz karşımıza bir sayfa açılıyor.Genel üye tipinde ilk olarak ŞUBE Seçimi menusu çıkacak karşımıza, birden fazla şubemiz varsa seçiyoruz yoksa zaten seçili gelir ve grup seçimini yaparız. Grup seçimi çok önemlidir, zira eklediğiniz kişi ile ilgili yapacağınız sonraki işlemleri bu grup belirleyecektir. Üye gruplarını daha önce anlatmı

DERNEK TAKİP : AİDAT AYARLARI

Dernek programımızda, aidat tanımlamaları grup bazında gerçekleşmektedir. Aidat tanımlamalarının etkin olarak çalışması için üyeleri mutlaka ilgili gruplara tanımlamalıyız. Dernek Aidat İşlemleri; Sol Menüdeki Dernek İşlemleri Menüsünün altındaki, Aidat ayarları seçeneğini tıkladığınızda, üye aidat ekleme sayfası açılır. Açılan sayfada soldaki şube seçimini öncelikle yapıyoruz, sonra grup seçimi seçenekleri geliyor, buradan grubumuzu da seçiyoruz. yıl seçimine geldiğimizde, aidat eklemek istediğimiz yılı seçiyoruz. Karşımıza 12 ay ve toplam seçenekleri olan bir tablo açılıyor. Bu tablodaki alanlar doluysa, daha önce bu gruba bu seçtiğimiz yıl için aidat tanımlaması yapmışız demektir. Burada düzenleme yapabiliriz. bu yaptığımız düzenleme bu gruptaki tüm üyelerin borcunu alacağını etkileyecektir. Eğer Geçmiş döneme ait bir aidat dönemini düzenlerseniz, borcu olmayan üyelere borç oluşabilir yada aidat miktarını düşürürseniz borçlu kişilerin borcu azalır yada alacaklı duruma geçebil

dernek takip toplu aidat tahsilati

http://dernektakip.com Dernek Üyelerinden Toplu aidat ekleme kısmı videolu anlatım